Energie vergelijken Waarland Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Waarland? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Vrijopnaam en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Waarland? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website blader je door alle details over gas, stroom en licht in Waarland.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €190

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Waarland? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €190 €15,83 €1.615,45
3 jaar Qurrent €390 €10,83 €1.735,45
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.855,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze tool vergelijk je vluchtig en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Waarland”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Waarland:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Waarland waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Waarland? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Waarland is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers stunten met reusachtige welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €129

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Waarland zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Petten.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste aanbieder voor jou. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Waarland


Vind de goedkoopste energie in Waarland

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Waarland (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Direct overstappen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Meerdere contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede service
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Snel af te sluiten
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Meerdere contracten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Waarland

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Waarland? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je gelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Schagen). Een betaalbare partij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Grijpskerke.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Schagen.