Energie vergelijken Petten Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Petten? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroomaanbieders als Energieflex of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Petten? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Petten.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €265

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Petten? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €200 €16,67 €1.589,25
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.709,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.829,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Petten”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Petten:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Petten met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Petten? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Petten zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas bieden je fantastische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €178

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Petten zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Lageland.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt eenvoudig de aantrekkelijkste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Petten


Profiteer van de goedkoopste energie in Petten

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Petten (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Snel af te sluiten
Interessante acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Nette service
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstapservice
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
2 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstapservice
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Persoonlijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Online verbruik inzien
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Petten

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Petten? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij snel & overzichtelijk de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Schagen). Een betaalbare gas leverancier achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Bennekom.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Schagen.