Energie vergelijken Wapse Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Wapse? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Vandebron of Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wapse? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Wapse.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €220

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Wapse? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.616,20
3 jaar Engie €220 €6,11 €1.736,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.856,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wapse”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wapse:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Wapse met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Innova Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wapse? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Wapse is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders bieden je hoge welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €176

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wapse zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Poppenwier.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste leverancier voor jou. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wapse


Zo vind je de goedkoopste energie in Wapse

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wapse (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Betalen in termijnen
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Hulp bij overstappen
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Nette service
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Contract wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Snel af te sluiten
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Goede service
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Wapse

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wapse? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je moeiteloos de meest voordelige leverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Westerveld). Een voordelige aanbieder kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Grou.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Westerveld.