Energie vergelijken Waskemeer Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Waskemeer? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen zoals bijv. Energieflex of HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Waskemeer? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Hier vind je alle info over gas, stroom en licht in Waskemeer.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €200

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Waskemeer? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.616,80
3 jaar Engie €340 €9,44 €1.736,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.856,80

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Waskemeer”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Waskemeer:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Waskemeer met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Waskemeer? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Waskemeer zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hebben gewoonlijk prachtige welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €155

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Waskemeer zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Raalte.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de meest voordelige stroom maatschappij voor jou. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Waskemeer


Stap over naar de goedkoopste energie in Waskemeer

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Waskemeer (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Meerdere contracten
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Betalen in termijnen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Direct overstappen
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jarig contract
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs stroom
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Diverse prijsafspraken
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Direct overstappen
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Waskemeer

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Waskemeer? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in luttele seconden de meest goedkope leverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Ooststellingwerf). Een aantrekkelijke aanbieder achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Haarlemmerliede.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Ooststellingwerf.