Energie vergelijken Wateringen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wateringen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals bijv. Vrijopnaam of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wateringen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Wateringen.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €252

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wateringen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €220 €18,33 €1.617,10
3 jaar Eneco €400 €11,11 €1.737,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.857,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Wateringen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wateringen:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Wateringen met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Westland Infra.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wateringen? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Wateringen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren doorgaans prachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €294

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende leverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wateringen zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Raerd.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt nu de meest goedkope leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wateringen


Zo vind je de goedkoopste energie in Wateringen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Wateringen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Contract wijzigen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Maandelijks bijstellen
Sublieme acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Aangename service
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Behulpzame service
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Wateringen

Gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wateringen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je binnen no-time de aantrekkelijkste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Westland). Een voordelige leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hagestein.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Westland.