Energie vergelijken Waverveen Start met vergelijken en bespaar maar liefst €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Waverveen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Engie en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Waverveen? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de optionele korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website tref je alle details over stroom, gas en licht in Waverveen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €175

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Waverveen? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €240 €20 €1.617,20
3 jaar Oxxio €420 €11,67 €1.737,20
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.857,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Waverveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Waverveen:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Waverveen waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder RENDO Netwerken.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Waverveen? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Waverveen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden je serieuze welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €167

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Waverveen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Ransdaal.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Waverveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Waverveen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Waverveen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Hulp bij overstappen
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste prijs gas
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Overstapservice
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Online account
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Waverveen

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Waverveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je zonder problemen de meest betaalbare gas aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (De Ronde Venen). Een passende partij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Haler.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente De Ronde Venen.