Energie vergelijken Weert Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Weert? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals bijv. Budget Energie en Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Weert? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij zie je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Weert.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €192

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Weert? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.617,35
3 jaar EnergieFlex €130 €3,61 €1.737,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.857,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze website vergelijk je vlot en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Weert”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Weert:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Weert waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Allure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Weert? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Weert zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Aanbieders hebben gewoonlijk serieuze welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €133

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Weert zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ravenswaaij.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt nu de meest aantrekkelijke maatschappij voor jouw situatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Weert


Stap over naar de goedkoopste energie in Weert

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Weert (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik aanpassen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
1 jarig contract
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Aangename service
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Weert

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Weert? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij meteen de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen uit de regio (Weert). Een betaalbare partij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Halle.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Weert.