Energie vergelijken Halle Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Halle? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals Essent of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Halle? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier ontdek je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Halle.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €183

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Halle? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €160 €13,33 €1.546,30
3 jaar Green Choice €320 €8,89 €1.666,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.786,30

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze website vergelijk je gauw en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Halle”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Halle:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Halle die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Oxxio.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Halle? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Halle is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven jouw serieuze welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €261

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Halle zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Bilthoven.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest voordelige aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Halle


Ontdek de goedkoopste energie in Halle

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Halle (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online account
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Online account
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jarig contract
Goede aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Halle

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Halle? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je makkelijk de meest goedkope leverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Bronckhorst). Een voordelige leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Roosteren.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Bronckhorst.