Energie vergelijken Weesp Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Weesp? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroommaatschappijen als Budget Energie en HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Weesp? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Weesp.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €180

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Weesp? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Engie €130 €10,83 €1.617,40
3 jaar Engie €140 €3,89 €1.737,40
5 jaar Engie €0 €0 €1.857,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze tool vergelijk je snel & soepel alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Weesp”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Weesp:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Weesp waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Weesp? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Weesp is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers geven jouw interessante welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €244

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Weesp zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Ravenswoud.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt direct de aantrekkelijkste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Weesp


Stap over naar de goedkoopste energie in Weesp

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Weesp (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik advies
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verschillende contracten
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Online account
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Weesp

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Weesp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij binnen een paar seconden de meest betaalbare maatschappij. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Weesp). Een betaalbare organisatie gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hallum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Weesp.