Energie vergelijken Hallum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hallum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals bijv. Energieflex en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hallum? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per leverancier vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Hier vind je alle info over stroom, gas en licht in Hallum.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €196

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Hallum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €170 €14,17 €1.546,35
3 jaar EnergieFlex €330 €9,17 €1.666,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.786,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vlot en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hallum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hallum:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Hallum waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Powerpeers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hallum? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Hallum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers stunten met interessante welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €207

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Hallum zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Bingelrade.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest goedkope energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hallum


Stap over naar de goedkoopste energie in Hallum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Hallum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Contract wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Sympatieke service
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Charmante service
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Online account
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
3 jarig contract
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Hallum

Gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hallum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je meteen de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Ferwerderadiel). Een goedkope organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Rosmalen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ferwerderadiel.