Energie vergelijken Wekerom Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wekerom? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals Energiedirect.nl of Innova Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wekerom? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Wekerom.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €273

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wekerom? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €180 €15,00 €1.617,65
3 jaar Essent €190 €5,28 €1.737,65
5 jaar Essent €0 €0 €1.857,65

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je razendsnel en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Wekerom”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wekerom:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Wekerom waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als E.ON.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wekerom? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Wekerom zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hanteren gigantische welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €146

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wekerom zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Reeuwijk.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wekerom


Vind de goedkoopste energie in Wekerom

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wekerom (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel overstappen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
2 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vriendelijke service
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Wekerom

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wekerom? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij snel & overzichtelijk de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Ede). Een geschikte organisatie gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hantum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Ede.