Energie vergelijken Wenum Wiesel Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wenum Wiesel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Essent en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wenum Wiesel? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier check je de jaarlijkse kosten en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Wenum Wiesel.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €215

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wenum Wiesel? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.617,90
3 jaar EnergieFlex €240 €6,67 €1.737,90
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.857,90

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Wenum Wiesel”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wenum Wiesel:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Wenum Wiesel die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Essent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wenum Wiesel? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Wenum Wiesel zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk huizenhoge welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €262

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Wenum Wiesel zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Renkum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de voordeligste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wenum Wiesel


Zo vind je de goedkoopste energie in Wenum Wiesel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Wenum Wiesel (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Nette klantenservice
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele gasprijzen
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Charmante service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wenum Wiesel

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wenum Wiesel? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij binnen een paar seconden de meest betaalbare maatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Apeldoorn). Een passende organisatie ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Harbrinkhoek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Apeldoorn.