Energie vergelijken Harkstede Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Harkstede? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Energieflex en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Harkstede? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke korting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Harkstede.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €201

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Harkstede? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.547,30
3 jaar NLE €200 €5,56 €1.667,30
5 jaar NLE €0 €0 €1.787,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Harkstede”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Harkstede:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Harkstede met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Harkstede? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Harkstede is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €170

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Harkstede zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Bocholtz.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare leverancier voor jou. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Harkstede


Profiteer van de goedkoopste energie in Harkstede

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Harkstede (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Charmante service
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Overstaphulp
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Nette service
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Online account
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Harkstede

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Harkstede? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je in minder dan een minuut de goedkoopste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Slochteren). Een betaalbare partij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken s Gravenmoer.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Slochteren.