Energie vergelijken Westerbroek Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Westerbroek? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom als Eneco of Powerpeers. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Westerbroek? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website check je handige info over gas, stroom en licht in Westerbroek.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €175

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Westerbroek? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €250 €20,83 €1.618,75
3 jaar Vattenfall €410 €11,39 €1.738,75
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.858,75

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Westerbroek”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Westerbroek:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Westerbroek met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Westerbroek? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Westerbroek zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven namelijk daverende welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €267

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Westerbroek zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Riel.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Westerbroek


Profiteer van de goedkoopste energie in Westerbroek

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Westerbroek (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede service
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel oversluiten
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vaste prijs stroom
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele gasprijs
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Westerbroek

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Westerbroek? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij in luttele seconden de goedkoopste gas aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Hoogezand-Sappemeer). Een passende organisatie gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hasselt.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.