Energie vergelijken Rijnsburg Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Rijnsburg? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals bijv. Vrijopnaam of NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Rijnsburg? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina vind je handige info over stroom, gas en licht in Rijnsburg.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €179

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Rijnsburg? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.592,90
3 jaar Eneco €360 €10 €1.712,90
5 jaar Eneco €0 €0 €1.832,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze website vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rijnsburg”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Rijnsburg:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Rijnsburg waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder MAIN Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rijnsburg? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Rijnsburg is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden vaak interessante welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €221

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De aankomende maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Rijnsburg zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Limbricht.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft eenvoudig de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Rijnsburg


Vind de goedkoopste energie in Rijnsburg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Rijnsburg (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
1 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
1 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Direct overstappen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Rijnsburg

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Rijnsburg? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je in minder dan een minuut de meest betaalbare gas aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Katwijk). Een aantrekkelijke gas leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Borgercompagnie.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Katwijk.