Energie vergelijken Havelterberg Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Havelterberg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroom maatschappijen zoals Clean Energy of Powerpeers. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Havelterberg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Havelterberg.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €246

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Havelterberg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €210 €17,50 €1.548,05
3 jaar Green Choice €350 €9,72 €1.668,05
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.788,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Havelterberg”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Havelterberg:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Havelterberg waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als MAIN Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Havelterberg? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In Havelterberg zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden vaak interessante welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €295

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Havelterberg zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Borgercompagnie.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Havelterberg


Profiteer van de goedkoopste energie in Havelterberg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Havelterberg (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Behulpzame service
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Online account
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede medewerkers
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
1 jarig contract
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele stroomprijs
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Havelterberg

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Havelterberg? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je direct de meest goedkope aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Westerveld). Een betaalbare maatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Saaxumhuizen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Westerveld.