Energie vergelijken Westervelde Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Westervelde? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Essent of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Westervelde? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie check je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina vind je alle info over stroom, gas en licht in Westervelde.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €239

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Westervelde? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.619,15
3 jaar Engie €170 €4,72 €1.739,15
5 jaar Engie €0 €0 €1.859,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Westervelde”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Westervelde:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Westervelde met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Westervelde? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Westervelde is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers stunten met immense welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €299

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Westervelde zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Per jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Rijpwetering.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste leverancier voor jouw situatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Westervelde


Vind de goedkoopste energie in Westervelde

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Westervelde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel af te sluiten
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Betalen in termijnen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Westervelde

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Westervelde? Met behulp van onze gas-vergelijker check je gemakkelijk de voordeligste gasleverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Noordenveld). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hazerswoude.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Noordenveld.