Energie vergelijken Rijpwetering Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Rijpwetering? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen als DELTA of Greenchoice. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Rijpwetering? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder tref je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze website vind je praktische info over gas, stroom en licht in Rijpwetering.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €238

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Rijpwetering? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.592,95
3 jaar NLE €370 €10,28 €1.712,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.832,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via deze pagina vergelijk je vlot en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rijpwetering”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Rijpwetering:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Rijpwetering die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over NLE.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rijpwetering? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Rijpwetering is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers hebben gewoonlijk serieuze welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €134

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rijpwetering zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Limmen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de goedkoopste energieaanbieder voor jou. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Rijpwetering


Stap over naar de goedkoopste energie in Rijpwetering

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Rijpwetering (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Snel oversluiten
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele gasprijs
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Persoonlijk advies
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede service
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste & variabele prijzen
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Rijpwetering

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Rijpwetering? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je snel de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Kaag en Braassem). Een goedkope aanbieder ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Borgsweer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Kaag en Braassem.