Energie vergelijken Rijsbergen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rijsbergen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan aanbieders van stroom als Anode Energie of Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rijsbergen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Rijsbergen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €258

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Rijsbergen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.593,05
3 jaar Qurrent €390 €10,83 €1.713,05
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.833,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met onze zoekmachine vergelijk je vlot en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rijsbergen”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Rijsbergen:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Rijsbergen die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Rijsbergen? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Rijsbergen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders werken met sensationele welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €215

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Rijsbergen zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Linden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de aantrekkelijkste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Rijsbergen


Ontdek de goedkoopste energie in Rijsbergen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Rijsbergen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Nette service
Interessante acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Inzicht in je verbruik
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online verbruik inzien
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel oversluiten
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Direct overstappen
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Aangename service
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Rijsbergen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Rijsbergen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je meteen de meest goedkope maatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Zundert). Een geschikte gas leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Borne.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Zundert.