Energie vergelijken Westhem Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Westhem? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Anode Energie en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Westhem? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Westhem.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €258

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Westhem? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.619,30
3 jaar Budget Energie €200 €5,56 €1.739,30
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.859,30

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Westhem”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Westhem:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Westhem waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Allure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Westhem? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Westhem zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas geven namelijk sublieme welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €154

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Westhem zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Rijsenhout.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Westhem


Ontdek de goedkoopste energie in Westhem

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Westhem (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Persoonlijk advies
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Meerdere contracten
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Westhem

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Westhem? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel & overzichtelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een betaalbare gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Heeg.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.