Energie vergelijken Westhoek Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Westhoek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals Budget Energie of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Westhoek? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina lees je alle details over gas, stroom en licht in Westhoek.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €270

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Westhoek? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.619,35
3 jaar Vattenfall €210 €5,83 €1.739,35
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.859,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Via deze pagina vergelijk je vlot en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Westhoek”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Westhoek:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Westhoek met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Westhoek? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Westhoek zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas stunten met sublieme welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €201

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Westhoek zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Rijssen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste aanbieder voor jou. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Westhoek


Stap over naar de goedkoopste energie in Westhoek

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Westhoek (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele gasprijs
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Goede service
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede service
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Westhoek

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Westhoek? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij makkelijk de goedkoopste aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (het Bildt). Een aantrekkelijke leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Heel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente het Bildt.