Energie vergelijken Rijssen Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Rijssen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als Eneco of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Rijssen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Rijssen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €264

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Rijssen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.593,15
3 jaar EnergieFlex €410 €11,39 €1.713,15
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.833,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Rijssen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Rijssen:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Rijssen met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rijssen? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Rijssen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met immense welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €214

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rijssen zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Linschoten.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de voordeligste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Rijssen


Zo vind je de goedkoopste energie in Rijssen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Rijssen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede service
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Aangename service
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Nette klantenservice
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette service
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette service
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Rijssen

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Rijssen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je meteen de goedkoopste leverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Rijssen-Holten). Een aantrekkelijke gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Bornwird.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Rijssen-Holten.