Energie vergelijken Westmaas Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Westmaas? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom als Anode Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Westmaas? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per maatschappij check je de prijs per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Hier lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Westmaas.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €232

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Westmaas? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.619,50
3 jaar NLE €240 €6,67 €1.739,50
5 jaar NLE €0 €0 €1.859,50

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Westmaas”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Westmaas:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Westmaas met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Westmaas? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Westmaas is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden je hoge welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €252

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Westmaas zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Rinsumageast.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de goedkoopste stroomleverancier voor jou. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Westmaas


Profiteer van de goedkoopste energie in Westmaas

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Westmaas (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijk advies
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
2 jarig contract
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verschillende contracten
Concurrerende acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
3 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel af te sluiten
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Westmaas

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Westmaas? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij binnen mum van tijd de voordeligste gasmaatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Binnenmaas). Een aantrekkelijke partij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Heemserveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Binnenmaas.