Energie vergelijken Ritthem Start met vergelijken en bespaar maar liefst €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Ritthem? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroom maatschappijen zoals bijv. Eneco en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ritthem? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina check je alle details over gas, stroom en licht in Ritthem.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €177

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ritthem? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €120 €10 €1.593,35
3 jaar Essent €130 €3,61 €1.713,35
5 jaar Essent €0 €0 €1.833,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van deze website vergelijk je supersnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Ritthem”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Ritthem:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Ritthem met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over UnitedConsumers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ritthem? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Ritthem is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met aantrekkelijke welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €185

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ritthem zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zeeland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Lisserbroek.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ritthem


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ritthem

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Ritthem (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Betalen in termijnen
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Sympatieke service
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede medewerkers
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vaste prijs gas
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede service
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
1 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Ritthem

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor warm water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ritthem? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij snel de meest goedkope gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Vlissingen). Een aantrekkelijke leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Boskoop.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Vlissingen.