Energie vergelijken Westzaan Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Westzaan? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom zoals bijv. De Vastelastenbond en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Westzaan? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina lees je handige info over stroom, gas en licht in Westzaan.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €192

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Westzaan? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.619,60
3 jaar Qurrent €260 €7,22 €1.739,60
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.859,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze pagina vergelijk je rap en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Westzaan”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Westzaan:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Westzaan die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder E.ON.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Westzaan? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Westzaan is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden je enorme welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €127

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Westzaan zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Rockanje.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Westzaan


Vind de goedkoopste energie in Westzaan

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Westzaan (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede klantenservice
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Online account
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vriendelijke service
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Inzicht in je verbruik
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Westzaan

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Westzaan? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij binnen no-time de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Zaanstad). Een voordelige organisatie gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Heemstede.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Zaanstad.