Energie vergelijken Wezep Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Wezep? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals Engie en Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wezep? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Wezep.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €212

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wezep? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €180 €15,00 €1.619,90
3 jaar Budget Energie €320 €8,89 €1.739,90
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.859,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wezep”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Wezep:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Wezep waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wezep? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Wezep zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden vaak interessante welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €206

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wezep zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Rogat.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wezep


Ontdek de goedkoopste energie in Wezep

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Wezep (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Vriendelijke service
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vaste prijs stroom
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
2 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede service
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Goede service
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wezep

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wezep? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij snel de meest voordelige gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Oldebroek). Een geschikte aanbieder achterhaald? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Heerjansdam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Oldebroek.