Energie vergelijken Rolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Rolde? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Allure Energie en HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Rolde? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Hier tref je praktische info over stroom, gas en licht in Rolde.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €192

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Rolde? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.593,85
3 jaar Budget Energie €230 €6,39 €1.713,85
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.833,85

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze website vergelijk je gauw en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Rolde”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Rolde:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Rolde met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rolde? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Rolde zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas hanteren reusachtige welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €180

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Rolde zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Lollum.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt nu de meest betaalbare maatschappij voor jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Rolde


Ontdek de goedkoopste energie in Rolde

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Rolde (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Direct overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Direct overstappen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede service
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Persoonlijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Direct overstappen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Rolde

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Rolde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij binnen een paar seconden de goedkoopste gas aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Aa en Hunze). Een geschikte aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Brakel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Aa en Hunze.