Energie vergelijken Wier Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wier? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Vrijopnaam en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wier? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder bepaal je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij check je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Wier.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €175

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wier? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.620,10
3 jaar NLE €360 €10 €1.740,10
5 jaar NLE €0 €0 €1.860,10

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze pagina vergelijk je snel & eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Wier”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wier:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Wier waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Innova Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wier? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Wier zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw gigantische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €211

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wier zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Roodeschool.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest aantrekkelijke energieleverancier die past bij jouw situatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wier


Stap over naar de goedkoopste energie in Wier

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wier (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verschillende contracten
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Aangename service
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Overstapservice
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele gasprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wier

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wier? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je in luttele seconden de goedkoopste gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Menameradiel). Een goedkope organisatie ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Heesselt.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Menameradiel.