Energie vergelijken Hegebeintum Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Hegebeintum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals Eneco of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hegebeintum? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Advies nodig? Via deze website lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Hegebeintum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €230

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hegebeintum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €150 €12,50 €1.549,25
3 jaar EnergieFlex €270 €7,50 €1.669,25
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.789,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hegebeintum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Hegebeintum:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Hegebeintum waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Clean Energy.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hegebeintum? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Hegebeintum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden namelijk daverende welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €256

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hegebeintum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Breedenbroek.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt nu de goedkoopste stroom maatschappij voor jou. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hegebeintum


Stap over naar de goedkoopste energie in Hegebeintum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Hegebeintum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs stroom
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Aangename service
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
1 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Hegebeintum

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Hegebeintum? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij zonder problemen de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Ferwerderadiel). Een passende gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Schermerhorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Ferwerderadiel.