Energie vergelijken Heide Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Heide? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen zoals bijv. E.ON en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Heide? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Heide.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €259

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Heide? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.549,45
3 jaar Budget Energie €310 €8,61 €1.669,45
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.789,45

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze website vergelijk je supersnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Heide”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Heide:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Heide met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Eneco.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Heide? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Heide is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden je huizenhoge welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €230

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Heide zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Breukelen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt nu de goedkoopste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Heide


Vind de goedkoopste energie in Heide

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Heide (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Meerdere contracten
Sublieme acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Direct overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Direct overstappen
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik advies
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede medewerkers
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Heide

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Heide? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je moeiteloos de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven uit de regio (Venray). Een geschikte leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Scheulder.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Venray.