Energie vergelijken Wijk aan Zee Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Wijk aan Zee? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals bijv. E.ON en Pure Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wijk aan Zee? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle details over gas, stroom en licht in Wijk aan Zee.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €214

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Wijk aan Zee? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.620,60
3 jaar Essent €140 €3,89 €1.740,60
5 jaar Essent €0 €0 €1.860,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Wijk aan Zee”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wijk aan Zee:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Wijk aan Zee met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qwint.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wijk aan Zee? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Wijk aan Zee is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hanteren doorgaans sensationele welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €260

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wijk aan Zee zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Rottum.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest voordelige energieleverancier voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wijk aan Zee


Vind de goedkoopste energie in Wijk aan Zee

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wijk aan Zee (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Direct overstappen
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstapservice
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede klantenservice
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Aangename service
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wijk aan Zee

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wijk aan Zee? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij zonder problemen de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven uit de regio (Beverwijk). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Heijenrath.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Beverwijk.