Energie vergelijken Rottum Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Rottum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroomaanbieders zoals bijv. Energiedirect.nl en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rottum? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Rottum.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €260

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Rottum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.594,40
3 jaar Vattenfall €340 €9,44 €1.714,40
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.834,40

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze website vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Rottum”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Rottum:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Rottum waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Energieflex.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rottum? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Rottum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden namelijk verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €209

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Rottum zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Loppersum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Rottum


Stap over naar de goedkoopste energie in Rottum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Rottum (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede service
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Inzicht in je verbruik
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Nette service
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Contract wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Rottum

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Rottum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je razendsnel de voordeligste leverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen uit de regio (De Friese Meren). Een geschikte gas leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Brielle.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente De Friese Meren.