Energie vergelijken Wijk en Aalburg Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Wijk en Aalburg? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals bijv. Energiedirect.nl en Vattenfall. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wijk en Aalburg? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Via deze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Wijk en Aalburg.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €224

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Wijk en Aalburg? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.620,70
3 jaar NLE €160 €4,44 €1.740,70
5 jaar NLE €0 €0 €1.860,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Wijk en Aalburg”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wijk en Aalburg:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Wijk en Aalburg met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vandebron.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wijk en Aalburg? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Wijk en Aalburg zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden je immense welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €144

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wijk en Aalburg zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Rozenburg.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt direct de meest goedkope aanbieder voor jou. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wijk en Aalburg


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wijk en Aalburg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Wijk en Aalburg (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Aangename service
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik advies
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
3 jarig contract
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Direct overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Online account
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wijk en Aalburg

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wijk en Aalburg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Aalburg). Een interessante partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Heikant.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Aalburg.