Energie vergelijken Wilhelminaoord Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wilhelminaoord? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals Clean Energy of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wilhelminaoord? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de optionele cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Hier blader je door handige info over stroom, gas en licht in Wilhelminaoord.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €195

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Wilhelminaoord? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.621,25
3 jaar Eneco €270 €7,50 €1.741,25
5 jaar Eneco €0 €0 €1.861,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze tool vergelijk je rap en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wilhelminaoord”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Wilhelminaoord:

 1. Clean Energy
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Wilhelminaoord waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Allure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wilhelminaoord? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Wilhelminaoord zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk sublieme welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €203

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Wilhelminaoord zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in s-Graveland.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest betaalbare stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wilhelminaoord


Profiteer van de goedkoopste energie in Wilhelminaoord

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Wilhelminaoord (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Behulpzame service
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Overstapservice
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verschillende contracten
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel overstappen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Snel oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Overstaphulp
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Wilhelminaoord

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wilhelminaoord? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je eenvoudig de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Westerveld). Een interessante partij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hellendoorn.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Westerveld.