Energie vergelijken Winde Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Winde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld DELTA en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Winde? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Winde.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €213

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Winde? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €210 €17,50 €1.621,55
3 jaar Engie €330 €9,17 €1.741,55
5 jaar Engie €0 €0 €1.861,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Winde”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Winde:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Winde waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Winde? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Winde zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven jouw daverende welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €244

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Winde zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in s-Heer Arendskerke.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest aantrekkelijke stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Winde


Ontdek de goedkoopste energie in Winde

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Winde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Meerdere contracten
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Meerdere contracten
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede service
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Snel overstappen
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Meerdere contracten
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste prijs stroom
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Winde

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Winde? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je meteen de meest betaalbare gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (Tynaarlo). Een betaalbare leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hem.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Tynaarlo.