Energie vergelijken Winschoten Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Winschoten? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als Vrijopnaam en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Winschoten? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Winschoten.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €248

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Winschoten? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €240 €20 €1.621,70
3 jaar Budget Energie €360 €10 €1.741,70
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.861,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met de vergelijker vergelijk je vlot en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Winschoten”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Winschoten:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Winschoten waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Energieflex.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Winschoten? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Winschoten zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met immense welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €181

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Winschoten zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in s-Heerenbroek.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest betaalbare stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Winschoten


Profiteer van de goedkoopste energie in Winschoten

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Winschoten (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Snel af te sluiten
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Overstapservice
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Persoonlijk advies
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
2 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Hulp bij overstappen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verbruik aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Charmante service
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Winschoten

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Winschoten? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je makkelijk de voordeligste gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Oldambt). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gezien? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Hempens.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Oldambt.