Energie vergelijken Hempens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Hempens? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroommaatschappijen als UnitedConsumers en Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hempens? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina tref je rijke informatie over stroom, gas en licht in Hempens.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €223

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hempens? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.550,65
3 jaar Budget Energie €230 €6,39 €1.670,65
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.790,65

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze pagina vergelijk je vluchtig en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Hempens”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hempens:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Hempens die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Enexis.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hempens? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Hempens is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen geven jouw daverende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €164

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hempens zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Bruntinge.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hempens


Ontdek de goedkoopste energie in Hempens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hempens (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Aangename service
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste prijs gas
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijke service
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Variabele gasprijzen
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vriendelijke service
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hempens

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hempens? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij makkelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Leeuwarden). Een passende gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Schraard.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Leeuwarden.