Energie vergelijken Winsum Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Winsum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als DELTA en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Winsum? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vergelijk je direct de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Winsum.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €196

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Winsum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.621,80
3 jaar Essent €380 €10,56 €1.741,80
5 jaar Essent €0 €0 €1.861,80

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Winsum”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Winsum:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Winsum waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Essent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Winsum? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Winsum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hanteren doorgaans prachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €153

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Winsum zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Den Bosch.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de meest goedkope stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Winsum


Zo vind je de goedkoopste energie in Winsum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Winsum (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel af te sluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Sympatieke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Contract wijzigen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
3 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Betalen in termijnen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Winsum

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Winsum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je zonder problemen de goedkoopste aanbieder. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Littenseradiel). Een voordelige partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hendrik-Ido-Ambacht.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Littenseradiel.