Energie vergelijken Witmarsum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Witmarsum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals DELTA of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Witmarsum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna ontdek je meteen de goedkoopste energie. Van elke organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle info over gas, stroom en licht in Witmarsum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €177

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Witmarsum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.622,55
3 jaar Green Choice €210 €5,83 €1.742,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.862,55

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je supersnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Witmarsum”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Witmarsum:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Witmarsum met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Qwint.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Witmarsum? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Witmarsum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je reusachtige welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €299

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Witmarsum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Schalkwijk.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Witmarsum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Witmarsum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Witmarsum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Aangename service
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verschillende contracten
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Online account
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele stroomprijzen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Aangename service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Witmarsum

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Witmarsum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen mum van tijd de meest betaalbare aanbieder. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een voordelige aanbieder kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Herwijnen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.