Energie vergelijken Schalkwijk Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Schalkwijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn aanbieders van stroom zoals bijv. E.ON en Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schalkwijk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Via deze website check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Schalkwijk.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €250

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Schalkwijk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.596,35
3 jaar Qurrent €410 €11,39 €1.716,35
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.836,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met de vergelijker vergelijk je vlot en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Schalkwijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Schalkwijk:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Schalkwijk met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Schalkwijk? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Schalkwijk is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen geven namelijk enorme welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €295

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Schalkwijk zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Mantinge.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest betaalbare stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Schalkwijk


Stap over naar de goedkoopste energie in Schalkwijk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Schalkwijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste prijs gas
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verschillende contracten
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Betalen in termijnen
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Schalkwijk

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Schalkwijk? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij razendsnel de meest goedkope aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Houten). Een aantrekkelijke leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Burgum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Houten.