Energie vergelijken Wittelte Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Wittelte? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als Vandebron of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wittelte? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de optionele cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Hier tref je handige info over gas, stroom en licht in Wittelte.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €216

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wittelte? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €130 €10,83 €1.622,65
3 jaar Engie €230 €6,39 €1.742,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.862,65

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Wittelte”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Wittelte:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Wittelte waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Vandebron.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wittelte? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Wittelte zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden je huizenhoge welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €193

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Wittelte zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Schardam.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de goedkoopste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wittelte


Zo vind je de goedkoopste energie in Wittelte

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Wittelte (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Inzicht in je verbruik
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verschillende contracten
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Behulpzame service
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Wittelte

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wittelte? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je makkelijk de meest voordelige leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Westerveld). Een interessante partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Heukelom.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Westerveld.