Energie vergelijken Woerden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Woerden? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals Budget Energie of Greenchoice. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Woerden? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Via deze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Woerden.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €241

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Woerden? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.622,95
3 jaar Eneco €290 €8,06 €1.742,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.862,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Woerden”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Woerden:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Woerden met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Westland Infra.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Woerden? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Woerden zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers stunten met goede welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €135

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Woerden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Scheemda.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw situatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Woerden


Ontdek de goedkoopste energie in Woerden

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Woerden (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vriendelijke service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
2 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede service
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Nette service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Overstapservice
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Woerden

Het verbruik van gas bepaalt deels de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Woerden? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je vandaag nog de meest betaalbare leverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Woerden). Een goedkope partij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hezingen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Woerden.