Energie vergelijken Wolphaartsdijk Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wolphaartsdijk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Engie of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wolphaartsdijk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Wolphaartsdijk.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €180

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Wolphaartsdijk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.623,20
3 jaar EnergieFlex €340 €9,44 €1.743,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.863,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Wolphaartsdijk”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wolphaartsdijk:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Wolphaartsdijk waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Allure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wolphaartsdijk? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Wolphaartsdijk zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen stunten met aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €135

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wolphaartsdijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zeeland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Scherpenisse.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest voordelige energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wolphaartsdijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Wolphaartsdijk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wolphaartsdijk (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zeeland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
3 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Overstapservice
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Gemakkelijk oversluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online account
Prominente acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Charmante service
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vriendelijke service
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Wolphaartsdijk

Ons gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wolphaartsdijk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij snel & overzichtelijk de voordeligste aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Goes). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Hieslum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Goes.