Energie vergelijken Hieslum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Hieslum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. DELTA of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hieslum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je rijke informatie over stroom, gas en licht in Hieslum.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €215

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hieslum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.552,15
3 jaar Green Choice €210 €5,83 €1.672,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.792,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je vlot en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Hieslum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hieslum:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Hieslum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Oxxio.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hieslum? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Hieslum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hebben gewoonlijk immense welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €176

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hieslum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Chaam.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hieslum


Profiteer van de goedkoopste energie in Hieslum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hieslum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Goede service
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Vriendelijke service
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online verbruik inzien
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Hieslum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hieslum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij snel de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een voordelige partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Sint Nicolaasga.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.