Energie vergelijken Wolsum Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Wolsum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen zoals Allure Energie en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wolsum? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Wolsum.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €192

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wolsum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.623,25
3 jaar Engie €350 €9,72 €1.743,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.863,25

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Wolsum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wolsum:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Wolsum waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Anode Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wolsum? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Wolsum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden namelijk huizenhoge welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €167

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende leverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Wolsum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Scherpenzeel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest goedkope stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wolsum


Ontdek de goedkoopste energie in Wolsum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wolsum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Variabele gasprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Persoonlijke service
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vriendelijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verschillende contracten
Prominente acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Behulpzame service
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vriendelijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede klantenservice
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wolsum

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wolsum? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij in minder dan een minuut de meest goedkope aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een voordelige gasmaatschappij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hijken.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Súdwest-Fryslân.