Energie vergelijken Scherpenzeel Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Scherpenzeel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals De Vastelastenbond of Qurrent. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Scherpenzeel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de optionele welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in Scherpenzeel.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €269

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Scherpenzeel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €110 €9,17 €1.597,05
3 jaar EnergieFlex €230 €6,39 €1.717,05
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.837,05

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Scherpenzeel”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Scherpenzeel:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Scherpenzeel met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Powerpeers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Scherpenzeel? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Scherpenzeel is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak interessante welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €133

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Scherpenzeel zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Marle.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Scherpenzeel


Vind de goedkoopste energie in Scherpenzeel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Scherpenzeel (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Direct overstappen
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Meerdere contracten
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
1 jarig contract
Interessante acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Meerdere contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede medewerkers
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Scherpenzeel

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Scherpenzeel? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je eenvoudig de meest voordelige gasmaatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Weststellingwerf). Een aantrekkelijke gas leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Clinge.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Weststellingwerf.