Energie vergelijken Hijken Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Hijken? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vandebron en NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hijken? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierna bepaal je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier ontdek je de prijs per jaar en de optionele welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Hijken.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €223

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hijken? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.552,20
3 jaar EnergieFlex €220 €6,11 €1.672,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.792,20

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vluchtig en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hijken”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hijken:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Hijken met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hijken? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Hijken is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hanteren verrassende welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €292

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hijken zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Clinge.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest voordelige maatschappij die past bij jouw situatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hijken


Profiteer van de goedkoopste energie in Hijken

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Hijken (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Goede medewerkers
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verbruik advies
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
2 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Variabele gasprijzen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstapservice
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hijken

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hijken? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je snel & overzichtelijk de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen uit de regio (Midden-Drenthe). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Sint Odiliënberg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Midden-Drenthe.