Energie vergelijken Woltersum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Woltersum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals bijv. E.ON en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Woltersum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in Woltersum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €187

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Woltersum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.623,30
3 jaar Energiedirect.nl €360 €10 €1.743,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.863,30

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je rap en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Woltersum”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Woltersum:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Woltersum waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Budget Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Woltersum? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Woltersum is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden je reusachtige welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €261

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Woltersum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Schettens.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest voordelige stroom maatschappij voor jou. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Woltersum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Woltersum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Woltersum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online verbruik inzien
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verschillende contracten
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Aangename service
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Woltersum

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Woltersum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je zonder moeite de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Ten Boer). Een voordelige gasmaatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hijum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Ten Boer.