Energie vergelijken Workum Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Workum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als UnitedConsumers en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Workum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna check je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Workum.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €244

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Workum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €150 €12,50 €1.623,50
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.743,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.863,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze zoekmachine vergelijk je snel & eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Workum”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Workum:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Workum waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Workum? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Workum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden je aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €138

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Workum zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Schijf.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope aanbieder voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Workum


Stap over naar de goedkoopste energie in Workum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Workum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Aangename service
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Aangename service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Online account
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Workum

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Workum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je eenvoudig de meest goedkope maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een geschikte aanbieder gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Hilversum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.