Energie vergelijken Woudenberg Start met vergelijken en bespaar maar liefst €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Woudenberg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals Vrijopnaam en Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Woudenberg? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder check je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstbonus. Advies nodig? Op onze website tref je praktische info over stroom, gas en licht in Woudenberg.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €277

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Woudenberg? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.623,75
3 jaar Green Choice €130 €3,61 €1.743,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.863,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je supersnel en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Woudenberg”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Woudenberg:

 1. De Vastelastenbond
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Woudenberg waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Essent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Woudenberg? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Woudenberg zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden je speciale welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €166

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Woudenberg zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Elk jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Schinnen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Woudenberg


Zo vind je de goedkoopste energie in Woudenberg

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Woudenberg (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Online account
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele gasprijs
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel oversluiten
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede medewerkers
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Sympatieke service
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Woudenberg

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Woudenberg? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je in minder dan een minuut de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Woudenberg). Een geschikte maatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Hobrede.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Woudenberg.